Održani Dani kruha i zahvalnosti za plodove zemlje

Objavljeno: Četvrtak, 12 Listopad 2023 Napisao/la Ružica

Danas, 12. listopada 2023. godine s početkom u 11:00 sati na športskom igralištu u dvorištu Osnovne škole fra Miroslava Džaje održana je tradicionalna manifestacija „Dani kruha i zahvalnosti za plodove zemlje“.

Ovom svečanošću i manifestacijom uz blagoslov i molitvu koju je izmolio don Luka Brković i simboličnim blagovanjem kruha zahvaljujemo na svim plodovima, radostima, uspjesima i darovima kojima smo tijekom godine bili podareni.

Vesela djeca su sa svojim učiteljicama priredila bogat program prožet pjesmama i recitacijama.

Mnogobrojni posjetitelji su imali priliku pogledati i probati peciva od tijesta koje su pripremile vrijedne ruke majki i baka naših učenika kao i sami učenici. Svaki štand bio je isprepleten radovima od žitarica izrađenih s puno ljubavi, smijeha, strpljenja i mašte u radionicama domaćinstva, a pripremili su ih učenici sa svojim razrednicima i vjeroučiteljima.

U svečanosti su sudjelovali svi učenici Osnovne škole fra Miroslava Džaje, Vijeće učenika Srednje škole Kupres, te polaznici Vrtića Pahuljica sa svojim odgojiteljicama.

Dani kruha su izvrsna prilika da djeca i mladi sudjeluju u izradi proizvoda od kruha, da se uz svoje roditelje, bake, djedove i učitelje upoznaju s procesom izrade proizvoda od brašna i žitarica, s ciljem spoznavanja vrijednosti zrna žita i zahvalnosti za temeljnu ljudsku hranu.