Županijsko natjecanje iz matematike

Objavljeno: Subota, 01 Travanj 2023 Napisao/la Gabrijela Prskalo

U subotu, 1. travnja 2023. godine u prostorijama Osnovne škole fra Miroslava Džaje u Kupresu održalo se Županijsko natjecanje iz matematike učenika osnovnih škola koje organizira Udruga matematičara Ruđera Boškovića pod pokroviteljstvom Ministarstva znanosti, prosvjete, kulture i športa Livno. Natjecalo se 35 učenika osmih i devetih razreda iz šest osnovnih škola.

Učenici su sa svojim mentorima u školu stigli do devet sati. Svi su imali osiguran objed,slatkiše i piće. U 9.40 održao se svečani program gdje se svima obratila ravnateljica, načelnik Općine Kupres, prof. I.Jezidžić ispred udruge matematičara. Ministrica G. Nakić je trebala doći, ali se ispričala, zbog zdravstvenih razloga nije mogla biti nazočna. Skupina učenica OŠ fra Miroslava Džaje izvela je kratku priredbu: dvije skladbe na klavijaturama i gitari, te pjesmu Cvjetna polja Kupresa. Nakon pozdravljanja  učenici su raspoređeni u tri učionice gdje su od 10 do 11.30 rješavali zadatke iz matematike. Po završetku rada  komisija je testove ispravljala i vrednovala. Nakon svega slijedilo je proglašenje pobjednika. Za prva tri mjesta učenici su dobili diplome i vrijedne nagrade. Poredak učenika je sljedeći:

Osmi razred:

  1. mjesto: Drago Šarić, OŠ fra Miroslava Džaje, Kupres
  2. mjesto: Petar Ćurić, OŠ fra Mijo Čuić, Bukovica
  3. mjesto: Mateo Marijan, OŠ fra Lovro Karaula, Livno

Deveti razred:

  1. mjesto: Franka Karaula, OŠ fra Lovro Karaula, Livno
  2. mjesto: Ilijan Berić, OŠ Ivan Goran Kovačić, Livno
  3. mjesto: Filip Džaja, OŠ Ivan Goran Kovačić, Livno

Svim učenicima čestitamo na sudjelovanju. Posebne čestitke upućujemo učenicima naše škole : Dragi Šariću (VIII.r.) za osvojeno prvo mjesto i Petri Bagarić (IX.r.)za osvojeno četvrto mjesto. Čestitke  njihovoj nastavnici Zdenki Jurič koja ih je pripremala za ovo natjecanje. Ovakvim događanjima šaljemo poruke kako se rad i znanje cijene i poštuju, a  mnogi su danas stekli i neke nove prijatelje.