Osnovci u Gradskoj knjižnici

Objavljeno: Utorak, 14 Ožujak 2023 Napisao/la Gabrijela Prskalo

Povodom Mjeseca hrvatskoga jezika koji se obilježava od 21.2. do 17.3. učenici Osnovne škole fra Miroslava Džaje sa svojim učiteljicama posjetili su Gradsku knjižnicu Hrvatskoga doma Kupres. Učenici drugog i trećeg razreda su išli  u utorak, 14.3.2023. godine, a učenici četvrtog i petog razreda u srijedu, 15.3.2023.godine.

Tamo su ih dočekali djelatnici Hrvatskog doma Kupres. Gospođa Ljerka Maleš im je održala predavanje o knjižnici, broju i vrstama knjiga koje knjižnica posjeduje, načinu posuđivanja knjiga te zašto je važno čitanje. Nakon toga su obišli prostorije knjižnice, razgledavali knjige i boravili u uredima gdje se dolazi prilikom učlanjivanja ili posuđivanja knjiga.

Do kraja mjeseca ožujka  djeca školskog uzrasta se mogu učlaniti u Gradsku knjižnicu po promotivnoj cijeni od 5 KM. Neki učenici su tu pogodnost već iskoristili, a mnogi će do kraja mjeseca postati novi članovi knjižnice. Čitanjem knjiga upoznajemo svoj jezik, bogatimo rječnik, širimo vidike i upoznajemo nove svjetove. Nadamo se kako će  naši učenici provoditi što više lijepih trenutaka uz dobru, staru knjigu.

Zahvaljujemo ravnateljici HDK, gospođi Marini Lozančić i svim djelatnicima doma na lijepom dočeku i ugodnom i poučnom druženju.

ravnateljica OŠ fra Miroslava Džaje: Gabrijela Prskalo