Na mladima svijet ostaje!

Kreirano Subota, 27 Lipanj 2020 Ažurirano Subota, 27 Lipanj 2020 Objavljeno Subota, 27 Lipanj 2020 Napisao/la Ružica

U prostorijama Općine Kupres danas je, s početkom u 13 sati, upriličena dodjela nagrada najuspješnijim učenicama i učenicima završnih razreda Osnovne škole fra Miroslava Džaje i Srednje škole "Kupres". Prvi je ovo put da se na ovakav način nagrade mladi i vrijedni ljudi, školarci iz Kupresa, koji marljivo rade i uče te ulažu u svoje znanje pa čak i u ovakvim uvjetima kada je u školskoj godini koja je iza nas školska ploča zamijenjena računalom, a nastava se umjesto iz školske klupe pratila iz vlastitog doma. To nije spriječilo ove učenice i učenike da se i ove godine, kao što su to činili i tijekom svog cjelokupnog školovanja, posebno iskažu i za svoj trud dobiju vrijedne nagrade.

Nagrade su dodijeljene na način da se učiteljsko vijeće, na sjednici održanoj sredinom lipnja, dogovorilo o tome tko zaslužuje iste odnosno koje su se učenice i učenici posebno iskazali. Dodjeli nagrada nazočili su sami učenici, njihovi profesori i ravnatelji obe škole.

Novčane nagrade i zahvalnice uručio je vršitelj dužnosti načelnika općine Kupres gospodin Zdravko Mioč, a osim ovih dodijeljene su i sponzorirane nagrade. Sponzor je bio Adria ski, a dodijeljene su četiri sezonske karte. Učenici generacije dobili su novčane nagrade u iznosu od 250KM, a ostali nagrađeni, njih četvero po 200KM.

Učenica generacije Osnovne škole fra Miroslava Džaje je Petra Ćosić. Uz Petru su nagrađene još dvije učenice osnovne škole, a to su Katarina Kuna i Antonija Jurič i to za izuzetan uspjeh i uzorno vladanje tijekom školovanja.

Što se tiče Srednje škole "Kupres", učenik generacije je Karlo Šarić, a za svoj uspjeh i vladanje nagrađeni su i srednjoškolci David Jezidžić i Gabrijela Svalina. Treba spomenuti i kako je za učenika generacije Karla Šarića, općina Kupres osigurala i stipendiju od 150 KM za akademsku 2020./2021. godinu.

Prema izjavama školaraca možemo zaključiti kako vjeruju da se vrijedan rad i trud isplate, da se cijeni i da se od njega može lijepo i pošteno živjeti te kako jednog dana očekuju upravo to, život i rad u svom Kupresu. Nadamo se tome i kako se aktivnosti naše općine na ulaganju u svoje mlade nade neće završiti samo na ovome.

Kupreški radio