Odlazak na turnir

Kreirano Petak, 24 Studeni 2017 Ažurirano Petak, 24 Studeni 2017 Objavljeno Ponedjeljak, 20 Studeni 2017 Napisao/la Ružica

 Petak 17. studenoga sudjelovali smo na turniru u Livnu, kao i svake godine. Za razliku od drugih turnira, ovaj je bio poseban, jer smo po prvi put igrali sve sportove, a ne samo nogomet.  Naravno, svima se to svidjelo, bez obzira jesu li otišli na turnir po medalje ili da propuste nastavu… Bus je po običaju kasnio, a mi smo ga čekali u školi, pričali i dosađivali se. To vrijeme smo mogli iskoristiti pametnije, dogovarati se oko taktika i slično, ali mi smo samo kukali kako ćemo zakasniti budući da nam je prva utakmica bila u 9 sati. Na putu do Livna nastavnik je odredio postavke sportskih timova i podijelio dresove, a ostatak puta smo slušali glazbu i pričali.

Kad smo došli u Livno doživjeli  smo i male neugodnosti. Naime, nismo se stigli zagrijati jer smo kasnili, a prije toga  nismo  dogovorili tko igra koje pozicije. Također, nije nam bilo draga ni činjenica da moramo igrati pretkolo. Bez nastavnika i ravnatelja, koji su bili s odbojkašicama i košarkašima, odigrali smo 2:2,  te  pobijedili, izvodeći jedanaesterce. No, nismo se mogli dogovoriti tko će ih izvesti, jer svatko je htio zabiti gol pred silnom publikom i svatko je htio dobiti pljesak i pohvalu od publike za gol, ali se nitko nije usudio izvesti udarac s bijele točke. Dobili smo na  3:2 i veselili se kao da smo prošli u finale. Pobjednički osjećaj  vidio se u svima nama, pozitivna energija i želja za uspjehom otjerala je tremu i motivirala nas za daljnje natjecanje. Ostale utakmice igrali smo opuštenije i bolje, što nas je i  dovelo do polufinala. Nogometaši čije su ekipe ispale rekli su nam da smo odlični, jer smo mi kao najmanja općina na turniru osvojili 3. mjesto. Malo nam je nedostajalo do finala, ali smo ipak izgubili. Naravno, bili smo zadovoljni trećim mjestom, bez obzira na loše suđenje i shvatili smo jednu stvar. Kada gledamo neku utakmicu kod kuće i izgubimo zbog sudaca ili nesreće, najčešće budemo ljuti. Ali kada doživiš taj poraz dok igraš i boriš se, tužno to prihvatiš i čestitaš suigračima. Sve u svemu, došli smo kasnije nego što smo planirali zbog dodjeljivanja diploma i pehara. Svi smo ponosni na ovaj uspjeh i nadamo se da će mlađe generacije osvojiti još koji pehar za našu školu.

Pere Perija IX.b